Alexandra Kollegiet

Mentorer

På Alexandrakollegiet defineres en mentor som en voksen og livserfaren person, der tilbyder den unge mor sin livserfaring, viden og måske anderledes perspektiver på livet generelt og de problemstillinger specifikt, de unge måtte opleve undervejs. Det er et menneske som giver den unge mor håb og opbakning, også når livet i perioder kan være svært.

Typisk er vores frivillige aldersmæssigt fra slutningen af 20’erne til starten af 70’erne. De har alle meget forskellige erhvervs- og uddannelsesbaggrunde. Nogle er i slutningen af deres studie, nogen er erhvervsaktive og andre er gået på efterløn eller pension. Fælles for dem er, at de har et aktivt liv og samtidig har et overskud til at give de unge familier en opmærksomhed, som er guld værd.

Mentoropgaver
Vi arbejder med to forskellige former for mentor: livsmentor og karrierementor.

Livsmentorens støtte retter sig mod den unge mors liv generelt. Det kan blot være ’en at tale med’, en at tage en tur i biografen med eller det kan være hjælp til at budgetlægning eller aflastning i forhold til barnet. Kvindernes behov er forskellige, og samtidig handler støtten naturligvis af, hvad mentor kan bidrage med.

Karrierementorens fokus ligger på de behov, som den unge mor har i forhold til sin uddannelse og efterfølgende indtræden på arbejdsmarkedet. Der kan eksempelvis være behov for lektiehjælp eller støtte i efterfølgende jobsøgningsproces. Karrierementoren vil typisk have en uddannelses- og erhvervsbaggrund i retning af den unge mors uddannelsesvalg.

Vi tilbyder
Givende relationer til Alexandrakollegiets unge mødre og børn. Mulighed for samarbejde med andre frivillige og naturligvis med kollegiets unge mødre.

Vi tilbyder også løbende kurser og foredrag, eksempelvis i konfliktløsning, sund ernæring etc.
                                                    
Hvor meget tid kræver det frivillige arbejde
Det er vidt forskelligt, hvad man som mentor byder ind med tidsmæssigt. Det er vigtigt, at man som frivillig giver det, som kan passe med ens øvrige liv. Hvis vi sige noget gennemsnitligt er det 4 timer om ugen. Det afhænger af den unge mors behov og af hvad den enkelte mentor har mulighed for at lægge af tid. 

Alle frivillige på Alexandrakollegiet skal aflevere straffeattest. Herudover underskriver man en tavshedserklæring og desuden indhentes en børneattest.

Henvendelse
Alexandrakollegiet
Druehaven 25
2500 Valby

Kontaktperson: Helen Gregory

Email: Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen.
Telefon: 3616 2822